Puutarhassa uusi yllätys ja vanha paluumuuttaja

Mökkipuutarhan uusin yllättäjä on malva. Se ilmestyi ilman ennakkovaroitusta juhannusruusujen keskelle.

Viime viikolla löysimme mökkipuutarhasta jälleen uuden kukan. Malva oli kasvanut kaikessa rauhassa juhannusruusun suojissa. Kun se avasi kukkansa, sen kasvupaikka paljastui.

Olin istuttanut malvan kymmenisen vuotta sitten ihan eri puolelle tonttia. Malva ei kuitenkaan viihtynyt kasvupaikassaan, ja hävisi jo heti seuraavana kesänä.

Nyt malva siis putkahti esiin ihan eri puolella puutarhaa. Se on voinut tulla puutarhaan jostakin muultakin, mutta on mahdollista, että malva on mökin rakennustöiden aikana siirtynyt ja päässyt nyt kasvamaan huomaamattamme. Mukava yllätys!

Toinen mökkipuutarhan yllätyksistä oli harjaneilikan paluu. Harjaneilikka joutui myös kärsimään mökin rakennusprojektista, sillä sen kasvukohdalla jouduttiin kaivamaan sähkökaapelia. Nyt harjaneilikkakin on palannut! Se on kasvanut talvion suojissa ja ilahduttaa meitä nyt useammalla kukallaan.

Näitä vanhan puutarhan yllätyksiä on ihana seurata. Listalla on jo tänä vuonna uusi ruusu, aiempina vuosina puutarhaan on ilmestynyt sormustinkukkia ja varjoliljoja. Mitähän meillä on odotettavissa ensi vuodeksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s