Unelma kasvihuoneesta on nyt totta

Pitkäaikainen unelmani kasvihuoneesta on nyt totta. Kesäkuun alussa mökkipuutarhaan pystytetty kasvihuone ehti olla unelmani kymmenen vuoden ajan.

Iso vai pieni, lasinen vai kennolevyinen? Viljelyyn tomaatteja vai kurkkuja, vai kenties jotakin ihan muuta? Millainen perustus kasvihuoneelle tulisi, ja miten paljon mökkipiha myllääntyisi? Ehkä pärjäisin vain terassilla olevalla pienellä kasvihuoneella, johon mahtuvat yrtit. Mutta mitä jos sittenkin…

Kaikenlaisia ajatuksia ehti kasvihuoneen hankkimisesta pyöriä päässä niinä kymmenenä vuonna, kun asiaa mietin. Kyselin muilta kasvihuonekokemuksia ja selailin esitteitä.

Lopulta ajatus siitä, millaisen kasvihuoneen halusin muotoutui viime talven aikana.

Halusin lasisen kasvihuoneen, jossa riittäisi tilaa sekä viljelyyn että oleiluun, ja jonka perustuksen voisi tehdä ruuvipaaluille. Valinta päätyi Juliana Premiumin 10,9-neliöiseen kasvihuoneeseen, jossa on neljä kattoluukkua, leveät pariovet ja hyvä harjakorkeus.

Hankin kasvihuoneen huhtikuussa Kevätmessuilta Kivikankaan osastolta ja se pystytettiin mökkipuutarhaan touko-kesäkuun vaihteessa. Perustus tehtiin neljän ruuvipaalun varaan. Alle laitettiin juurimatto ja päälle monen monta kottikärryllistä soraa. Maansiirtoja ei siis tarvittu, ja mökkitontti säilyi lähes koskemattomana.

Nyt harjoittelen kasvihuoneen omistajan tointa muutaman tomaatin, yhden kurkun ja amppelimansikan avulla. Tämän kevään kokemuksesta otetaan opiksi ja ensi keväänä kasvihuone pääsee kunnolla käyttöön.

Ai niin: se perennapenkki josta aiemmin puhuin, se tulee tietenkin kasvihuoneen viereen.

2 kommenttia artikkeliin ”Unelma kasvihuoneesta on nyt totta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s