Perennalöytöjä alennusmyynnistä

Tuleva perennapenkki sai tänä kesänä ensimmäiset kasvinsa, kun tein löytöjä alennusmyynnistä. Unelmat alkavat toteutua.

Kävin viime viikolla katsomassa mitä puutarhamyymälän alennusmyynnistä löytyisi. Tarkoitus oli hankkia vain uusi havukasvi mökin etuosan rinteeseen. Ei liene mikään yllätys, että mukaan tarttui myös viisi uutta perennaa.

Olen suunnitellut uutta perennapenkkiä jo muutaman vuoden ajan. Mökkipuutarhan tämänhetkisessä pienessä perennapenkissä kasvaa puolivarjossa viihtyviä perennoja, kuten isotähtiputkia ja alliumeja. Uusi perennapenkki tulisi sijaitsemaan puutarhan aurinkoisimmalla paikalla, joten sen perennojen pitäisi viihtyä auringossa.

Löysin alennusmyynnistä kaksi upeaa jättiverbenaa. Jättiverbena on ollut haaveissa jo pitkään, ja tartuin tilaisuuteen jo nyt. Jättiverbena on mielestäni upea perenna, niin ylväs pitkine varsineen ja hienostunein kukkineen. Katsotaan selviääkö se talvesta.

Jättiverbenan lisäksi ostin jaloangervon ’Astible Fanal’, syyskaunosilmä ’Ruby Redin’ ja etelänruusuruohon. Istutin jättiverbanat, angervon ja etelänruusuruohon isoon ruukkuun, ensi vuonna ne pääsevät sitten perennapenkkiin. Syyskaunosilmä pääsi pieneen niittyviljelmääni.

Minne uusi perennapenkki sitten rakentuu? Sekin liittyy unelmaani, joka vihdoin on käynyt toteen. Mutta siitä lisää vähän myöhemmin.

2 kommenttia artikkeliin ”Perennalöytöjä alennusmyynnistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s