Kolmen puutarhan pionit

Pionit valloittavat runsaudellaan, väreillään ja ihan vain silkalla upeudellaan. Meilläkin riittää pioneja kolmen puutarhan täydeltä.

Ihastuin pioneihin heti kun aloin jotakin kukista ymmärtää. Pionit ovat ylväitä kukkia, jotka näyttävyydessään keräävät kyllä katseita ja ihasteluja. Pionit ovat hieman kranttujankin, näin olen ymmärtänyt. Pioni ei kuulemma pidä siirtämisestä, ja ainakaan sen juurelle ei saa laittaa uutta multaa. Silloin kukinta loppuu.

Oma kokemukseni on ollut päinvastainen.

Anoppini oli istuttanut jo vuosia sitten pionin mökkipuutarhassamme varjoisaan paikkaan, eikä se kukkinut siellä. Kun mökki siirtyi meille reilut kymmenen vuotta sitten, siirsin pionin uuteen, aurinkoisempaan kasvupaikkaan.

Pioni ei ottanut siitä nokkiinsa, vaan kukkii nyt joka vuosi. Tänä vuonna ensimmäinen kukka oli näin upea.

Omassa kotipuutarhassani pioni on viihtynyt aurinkoisella ja avoimella kasvupaikallaan jo toistakymmentä vuotta. Jos salaojaremonttimme joskus alkaa, muuttaa pioni mökkipuutarhaan. Siihen asti voimakkaan aniliininpunaiset, isot kukat ilahduttavat meitä ja naapureita kaupunkipihallamme.

Äitini mökkipuutarhassa pionit kasvavat myös avoimella ja aurinkoisella paikalla, ja ensimmäiset kukat avautuivat alkuviikosta. Hempeän vaaleanpunaiset pionit viihtyvät perennapenkissä värimintun ja jaloakileijojen seurassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s