Akileijojen huumaa

Akileijat ovat taas upeassa kukassa. Yllätyksiä ne ovat tuottaneet taas tänäkin vuonna.

Akileijat avautuivat viime viikonloppuna. Koskaan et tiedä mistä akileija putkahtaa esiin, tai minkä värisenä se ilmestyy puutarhaan. Niin kävi tänäkin vuonna.

Muutama akileija on kukkinut samalla paikalla jo useamman vuoden, mutta uusimmat tulokkaat, tummansiniset akileijat, vaihtoivat hieman paikkaa viime vuodesta. Isoa siirtymää ne eivät tehneet, muutaman metrin kumminkin. Tänä vuonna samaan aikaan kukkivat sekä akileijat, alppiruusu että juhannusruusu, joten kukkaloisto on juuri nyt melkoinen.

Vanhasta puutarhastamme löytyy upea kavalkadi erivärisiä akileijoja. Ne ovat kaikki lehtoakileijoja. Tummansinisten akileijojen vierellä kukkivat vaaleanpunaiset ja valkoiset akileijat. Yläpihalta akileijat löytyvät kauniin sinivalkoisina, upean pinkkeinä ja tietenkin vaaleanpunaisina.

Akileijoissa minua viehättää erityisesti niiden upeat väritykset sekä herkän kaunis muoto. Ja se yllätyksellisyys: milloinkaan et tiedä mistä uusi akileija ensi vuonna tulee esiin.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Akileijojen huumaa

  1. Akilleijat on kyllä ihania, risteytyvät keskenään aika helposti ja sen takia siementaimiakaan ei tahdo malttaa poistaa, kun voi olla tulossa taas uusia ihania ylläreitä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s