Pienelle kaupunkipihalle mahtuu monta tapaa kasvattaa syötävää

Kaupunkipihastamme on tullut yhtä tärkeä viljelyspaikka kuin mökkipuutarhasta. Pienelle pihalle mahtuu monta tapaa ja mahdollisuutta syötävien kasvien viljelyyn.

Kaupunkipihallamme on kokoa vain parisenkymmentä neliötä, mutta niin vain siellä kasvaa tällä hetkellä kesäkurpitsaa, lehtikaalia, erilaisia paprikoita, chiliä, useita tomaatteja, salaattia, yrttejä ja viinirypäle.

Kasvatamme syötävää monella tavalla. Tomaatit kasvavat kastelualtaan ja viljelysäkin yhdistelmässä, josta riittää tomaateille vettä ja ravinteita jopa viikon ajaksi. Lehtikaali, paprika ja kesäkurpitsa kasvavat jalallisessa viljelylaatikossa, jossa ne on istutettu viljelysäkkiin.

Chilit viihtyvät kangasruukussa, joka mahdollistaa niiden siirtelyn kätevästi paikasta toiseen auringon tai sateen mukaan. Ensimmäiset chilitkin ovat jo kasvamassa.

Yrtit kasvavat katoksellisessa lavakauluksessa, johon kylvin myös salaattia ja rucolaa. Viinirypäle alkaa hiljalleen vallata piha-aitaa omakseen: sen kasvustot ulottuu loppukesästä jo useiden metrien päähän. Kukkiakin näyttää olevan tulossa mukavasti, ehkä myös hyvä rypälesato.

Näissä herkuissa meille riittää syötävää pitkälle syksyyn. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s