Ihana kesäherkku: Mantelinen raparperikakku

Gluteenittoman ja maidottoman raparperikakun ihanuus piilee mantelisessa kakkupohjassa ja raparperin raikkaudessa.

Rapaperi on ihana alkukesän herkku, josta leivomme usein piirakoita ja teemme hyveitä. Tällä kertaa halusin kokeilla, miten rapaperi sopisi täytteeksi kakkuun.

Kakkupohja on gluteeniton ja maidoton, ja sen pääosassa on mantelijauho. Kun kakun tarjoilee paistopäivänä, on kakun pinta ihanan rapea, mutta sisältä täydellisen kostea ja raikas.

Raparperihillokkeen lisäksi kakun täytteeksi voi laittaa maidotonta soijavispiä tai kermavaahtoa.

Jos et halua tehdä kakkua gluteenittomana, korvaa gluteeniton jauhoseos vehnäjauhoilla, määrä pysyy samana.

Mantelinen raparperikakku, gluteeniton ja maidoton

Kakkupohja:

2,5 dl sokeria

200 g pehmeää maidotonta margariinia

4 kananmunaa

2,5 dl mantelijauhoa

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja margariini, lisää munat yksitellen sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Jos kakun pinta ruskistuu herkästi, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa. Anna kakun jäähtyä.

Valmista raparperihilloke. Pilko 8-10 ohutta raparperin vartta kattilaan, lisää 1,5-2 dl sokeria ja keitä pehmeäksi noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja levitä raparperihilloke alimmalle kakkupohjalle. Vaahdota soijavispi/kerma (2 dl), lisää 1 tl vaniljasokeria ja levitä vispi hillokkeen päälle. Laita päällimmäinen kakkupohja päälle ja ripottele kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s