Enkelinsiipi on kodin uusin viherkasvi

Enkelinsiipi on kaunis nimi tälle erikoiselle viherkasville, josta tuli uusi lisä kotimme viherkasvivalikoimaan. Pistokkaasta helposti jaettava enkelinsiipi on minulle uusi tuttavuus.

Enkelinsiipi oli minulle ennalta tuntematon viherkasvi, kun näin sen ensimmäisen kerran äidilläni. Hän oli saanut kasvin pistokkaan ystävältään. Nopeakasvuinen enkelinsiipi onkin ihanteellinen pistokaskasvi. Äidilläni se kasvoi nopeasti ja hieman toispuoleisesti, joten sain siitä pian jo pistokkaan itselleni.

Juurrutin enkelinsiiven pistokasta vesilasissa kuukauden ajan. Kesti pitkään ennen kuin juuret alkoivat kasvaa, ja halusin niiden kasvavan hyvin ennen kuin istutin kasvin ruukkuun.

Enkelinsiiven lehdet ovat todella erikoiset. Kasvi kuuluu begonioihin, ja sen oikea nimi onkin korallibegonia. Kasvin lehtien muoto muistuttaa kyllä hauskasti enkelin siipiä. Lehden väritys on kauniin tummanvihreä, ja siinä on valkoisia, melkein hopeanhohtoisia pilkkuja. Näyttävä kasvi voi kasvaa isoksikin, jopa parimetriseksi, ja suuret lehdet vaativat isolla kasvilla tilaa ympärilleen. Hajavalossa viihtyvä kasvi ei saa saada suoraa auringonpaistetta mutta ei se ei viihdy myöskään pimeässä.

Meillä enkelinsiipi löysi paikkansa olohuoneen kirjahyllyn päältä ja siitä tuli kaunis lisä viherkasvivalikoimaamme. Jos se on yhtä helppohoitoinen kuin miksi sitä väitetään, niin tästähän voi tulla pitkä yhteinen matka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s