Kesäkurpitsat kasvavat kohisten

Kurpitsoilla on hurja kasvutahti. Siemenestä kylvetyt kesäkurpitsat vaativat jo reilun viikon päästä kylvöstä uuden ruukun ja omaa tilaa.

Jaksan joka kerta hämmästellä kesäkurpitsojen kasvuvauhtia. Mikään muu kasvi ei kasva yhtä kovaa vauhtia yhtä tanakaksi kuin kesäkurpitsa. Tämä siis oman kokemuksen pohjalta. Vai viekö mielestäsi jokin muu kasvi voiton kesäkurpitsan kasvuvauhdista?

Kylvin taas kesäkurpitsat siemenistä, kuten olen useana vuonna tehnyt. Aina en malta odottaa tarpeeksi pitkään, vaan tuppaan kylvämään kesäkurpitsat liian aikaisin. Nyt maltoin, ja palkintona on varmasti parempikuntoiset taimet, jotka ulos siirrettäessä eivät ole ehtineet kasvaa liikaa pituutta ja honteloitua. Viime vuonna näin kävi, ja siirrossa kaksi tainta katkesi.

Taimet pääsivät jo reilun viikon kuluttua kylvöstä omiin ruukkuihinsa. Ne olivat silloin vielä sopivan kokoisia käsiteltäviä, pelkoa taimien katkeamisesta ei ollut. Tein ruukutuksen viime viikonloppuna, ja kasvu sen kuin kiihtyi.

Viikossa taimet ovat kasvaneet taas mittaa! Eilen ne pääsivät ulkoilemaan, kun lämpötila oli varjossakin lähellä +15 astetta. Parin tunnin ulkoilun aikana ne saivat tottua tuuleenkin. Yöksi otin taimet kuitenkin sisään.

Tänä aamuna otetussa kuvassa näkyy, miten hyvin taimet ovat kasvaneet. Uusia lehtiä on ilmestynyt, ja varsi on tanakoitunut. Hyvää kesäkurpitsasatoa voi siis kohta jo odotella!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s