Taimissa hyvää kasvua ja hallittua karsintaa

Kiitos kysymästä, taimikasvatus sujuu suunnitelmien mukaan! Nyt pystyy jo näkemään, missä taimissa on ytyä kasvuun ja mitkä joutuvat valitettavasti siirtymään pois.

Kävin viime viikonloppuna taimet läpi, istutin joitakin isompiin ruukkuihin ja karsin jyvät akanoista. Osa taimista kasvoi toisia paremmin, joten nyt oli hyvä hetki tehdä karsintaa – kaikkia taimia ei kuitenkaan ollut järkevää säästää.

Pois joutuivat hitaampikasvuiset taimet, esimerkiksi tomaatintaimissa oli selkeää hajontaa kasvuvauhdissa. Evakot ovat kasvaneet matalampina mutta jämäkämpinä kuin kirsikkatomaatit, jotka kurottelevat jo korkeuksiin. Chilit ovat kasvaneet tasaisen hyvin, ja ne säästyivät kaikki. Kukkanuppujakin oli jo näkyvissä. Paprikantaimista muutama heikkokasvuinen karsiutui pois.

Samettikukissa kävi juuri niin kuin arvenlinkin: laitoin jokaiseen sammalnappiin kaksi siementä, joista lähes kaikki itivät. Karsintaa on tapahtunut luontaisesti, toinen taimista on usein nuupahtanut pois. Vain parissa sammalnapissa jatkaa kaksi tainta.

Nyt kun tämän viikon kylmä jakso selätetään, ollaan jo vahvasti voiton puolella. Sitten taimet alkavat saada totuttelua ulkoilmaan – ja päästä pian ihan oikeille kasvupaikoilleen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s