Gluteeniton mantelinen sitruunakakku

Mantelinen sitruunakakku on ihanan makea leivonnainen pääsiäisen kahvipöytään. Pienet suupalat maistuvat myös juhla-aterian jälkiruokana.

Sitruunan kirpeys ja mantelin pehmeys tekevät tästä leivonnaisesta sopivan pääsiäisen juhlapöytään. Kakun voi paistaa jo edellisenä päivänä ja koristella vasta tarjoilua ennen tomusokerilla, suklaamunilla tai ohuilla sitruunaviipaleilla. Gluteeniton sitruunakakku maistuu myös keliaakikoille.

Gluteeniton mantelinen sitruunakakku

150 g sulatettua margariinia tai voita

2 dl turkkilaista jogurttia

3 kananmunaa

3 rkl sitruunamehua

2 rkl limetin mehua

1 sitruunan raastettu kuori

3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

Yhdistä voisula, jogurtti, kananmunat, sitruunan ja limetin mehu sekä pestyn sitruunan kuoriraaste. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, gluteenittoman jauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä jauhot ja sokerit jogurttiseokseen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pienen uunipannun päälle ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä, paloittele sopiksi paloiksi koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s