Kesän puutarhatrendit löytyivät Kevätmessuilta

Kevätmessuilta löytyi taas ihania ideoita, uusia näkökulmia ja ennen kaikkea paljon inspiraatiota puutarhaan! Ja vahvistus siihen, että puutarhanhoito kulkee trendien aallonharjalla.

Olipa ihana käydä inspiroitumassa ja ihastelemassa Kevätmessujen upeaa tarjontaa Helsingin Messukeskuksessa! Parin vuoden tauko puutarhamessuista oli selkeästi jättänyt kaipuun nähdä kauniita viheristutuksia ja saada uusia ideoita puutarhanhoitoon.

Puutarhanhoito on ehdottomasti yksi koronavuosien voittajista. Entistä useampi on löytänyt tämän hienon harrastuksen ja sen ilot. Etenkin nuoret, 20-30-vuotiaat, ovat innostuneet viljelemään itse hyötykasveja. Meitä perennapenkkeihin ja kasvihuoneisiin hurahtaneitakin on entistä enemmän, ja puutarhatuotteisiin käytetään yhä enemmän rahaa.

Maisemasuunnittelija Minna Harju Viherkuutiosta oli tehnyt messujen tämän vuoden mallipihat, ja ne näyttivät upeilta. Siellä oli moderni piha nautiskelijalle, joka haluaa puutarhastaan helppohoitoisuutta. Sitä kuvastaa tämä ihana hortensiapenkki kuorikatteineen.

Sadepuutarhassa vesielementti on suuressa roolissa, ja kasvit ihanan reheviä saniaisia, vehkoja ja heiniä.

Kukkapiha oli tulvillaan upeita kevätkukkia. Sielläkin korostuu helppohoitoisuus: katemateriaalit ovat monipuolistuneet ja ne helpottavat toki kukkapenkkien hoitoa, kun rikkaruohot eivät niin helposti puske istutusten sekaan.

Hyötypuutarhassa kasvavat yrtit, ja niidenkin kasteluun on tullut monenlaisia vesitäytteisiä kasvulaatikoita. Eli kaikkialla näkyy tarve helppohoitoisuuteen, ja siihen ovat useat yritykset tuoneetkin hyviä tuotteita.

Mitä muuta Kevätmessuilta tarttui silmään?

Puutarhanhoitohan voi olla myös välineurheilua, sillä esillä olivat jos jonkinlaiset puutarhan työkoneet ja työkalut. Työkoneista iso osa löytyy jo akkukäyttöisinä, mikä on sekä ympäristöystävällinen että käyttäjäystävällinen valinta. Erään rautakaupan mukaan heidän myymistään oksaleikkureista jo 9 leikkuria kymmenestä myydään akkukäyttöisinä.

Ihania ideoita kukkaistutuksiin tai piharakentamiseen löytyi monelta messuosastolta, tässä muutamia niistä. Jos ehdit, niin käy itse ihastelemassa, messut jatkuvat vielä sunnuntaihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s