Talven neuleprojektin opetukset

Olen talven ajan neulonut villaneuletta. Nro 3,5:n puikoilla tehtävään neuleeseen on mennyt monta työtuntia. Kirjoneuleosuus opetti taas olemaan huolellinen.

Neulominen on rakas harrastus, mutta se painottuu minulla vahvasti talvikauteen. En ole edes kovin nopea neulomaan, joten tänä talvena olen työstänyt vain yhtä neuletta. Nro 3,5:n puikoilla ohuesta langasta pyöröneuleena neulominen on hidasta puuhaa. Tosin hyvä puoli siinä on, että saa kerralla sekä etu- että takakappaleet valmiiksi, eikä kappaleita tarvitse yhdistää.

Tarkkana luulin olevani aloittaessani kirjoneuletta. Tältä näytti ruutupiirros ja neuleeseen tullut kirjoneule.

Ja tältä näytti kuva neuleesta – ja kirjoneuleesta.

Olin edennyt kirjoneuleessa on aika pitkälle, kun vasta älysin katsoa tarkemmin kuvaa ja tekemääni työtä.

Minähän olin neulonut värit päinvastoin!

Mietin purkaako koko kirjoneuleosuus, mutta päädyin kuitenkin jatkamaan valitsemallani tiellä. Onhan kuvio ihan kaunis näinkin.

Mutta näin yksinkertainen ihminen on: kun ruutupiirroksessa kuvio on piirretty niin, että kuvio muodostuu valkoisista ruuduista, neuloin ne valkoisella enkä katsonut sen tarkemmin ruutupiirroksen merkkejä, joissa neuvottiin neulomaan valkoiset ruudut neuleen pohjavärillä.

Otan toki vastuun kömmähdyksestä itselleni, mutta pieni palaute lähtee myös neuleohjeen tekijöille. Kannattaisi olla looginen ja tehdä ruutupiirros niillä väreillä joilla se on tarkoitettukin tehtäväksi. Tuskin olen ainoa, joka on mennyt tähän samaan lankaan.

Työ jatkuu, vielä on hihat neulomatta! Ehkä ensi talvena…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s