Taimikasvatus edistyy vesiviljelyssä

Tomaatin ja paprikan taimikasvatus vesiviljelyssä on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Nyt taimet siirrettiin jatkokasvatukseen perliittiin.

Monella tomaatintaimet tekevät jo nuppua, minulla taimet ovat vasta alkutaipaleella. Vesiviljelyssä tapahtuva taimikasvatus alkoi tomaatin ja paprikan taimilla maaliskuun alussa, ja nyt oli aika siirtää kivivillassa idätetyt taimet kasvamaan perliittiin.

Siemenet itivät hyvin, itämisprosentti oli korkea. Vain ihan pari siementä jäi itämättä, joten taimia tuli ennätyspaljon. Parhaat oli silti vain valittava päältä.

Tämä terhakka taimi kantaa vielä siemenkuorta mukanaan. Se on napostelupaprikan taimi.

Osa Evakko-tomaatin, napostelupaprikan, kirsikkatomaatti ’Supersweet 100’:n ja keltaisen vihannespaprika ’Astorin’ taimista siirtyi jatkokasvatukseen perliittiin, osan laitoin tavalliseen taimimultaan. Vesiviljelyastiassani on paikat vain kahdelletoista taimelle, joten kaikkia hyviä taimia ei kannattanut heittää pois.

Nämä vesiviljelyssä jatkavat taimet saavat olla kasvivalon alla, muut pääsivät ikkunapaikalle.

Jos vanhat kokemukset pitävät paikkansa, kasvattavat nämä vesiviljeltävät taimet isommat juuret kuin multaan päässeet sisaruksensa. Muutaman kuukauden päästä nähdään miten kävi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s