Vanha kahvipuu tuottaa hedelmää

Komea, vanha kahvipuu innostui tekemään hedelmää eli kahvimarjoja, kun sen kasvuympäristö muuttui ja valon määrä lisääntyi.

Tarina kertoo, että sukulaisemme istutti tämän kahvipuun vuosikymmeniä sitten kahvimarjoista. Liekö tarina totta vai ei, kahvipuu on silti kasvanut komeaan mittaan. Sen tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta luultavasti se on saanut alkunsa jo 70-luvulla, eikä siitä voi enää puhua kahvipensaana, se on kahvipuu. Kahvipuu kasvoi liian suureksi edelliseen kotiinsa, joten se siirrettiin kolme vuotta sitten uuteen kotiin tyttäreni luo. Siellä se asettui valoisaan paikkaan ikkunan eteen.

Kasvupaikan muutos on viherkasville aina riski, mutta tässä tapauksessa riski kannatti. Kahvipuu ihastui uuteen kasvupaikkaansa ja alkoi pian jo tehdä uusia lehtiä sellaisiinkin oksiin, jotka näyttivät täysin paljailta.

Lisääntyneen luonnonvalon lisäksi kahvipuu on saanut nyt aiempaa tasaisemmin myös lannoitteita ja kosteutta sumutuksen myötä. Varsinkin talvella kahvipuu selvästi kiittää ahkerasta sumuttamisesta.

Viime vuonna kahvipuuhun alkoi ilmestyä marjoja, ja nyt niitä on jo kuusi. Punaisia kahvimarjoja on siellä täällä, yhteensä kuusi. Ensimmäisenä ilmestynyt kahvimarja alkaa jo kypsyä ja muuttaa väriään tummemmaksi.

Vanhan komean puun kasvua ja uutta vaihetta on ollut hauska seurata. Ehkä saamme kahvipuulle vielä jatkoa sen tuottamista marjoista. Ainakin sitä kannattaa kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s