Kukkakimppu meni uusiksi

Tunnustin jo jonkin aikaa sitten viehtymykseni marketissa myytäviin kukkakimppuihin. Helposti ja edullisesti saatavia kimppu on kiva tuunata vähän erilaisiksi. Tässä taas uusi versio kukkakimpusta.

Ostan mielelläni talvella leikkokukkia kotiin, ne tuovat vähän väriä pimeään vuodenaikaan. Monta kuukautta mentiin tulppaaneilla, mutta viime viikolla kauppakäynnin yhteydessä silmiini osui kaunis sekakimppu, jossa oli ihanan keväiset värit ja monta eri kukkalajiketta: ruusuja, gerberoita, nelikoita, krysanteemeja, harsokukkia ja marjakuisman oksa.

Valitsen mielelläni sellaisen sekakimpun, jossa on mahdollisuuksia ottaa vaikka jokin yksittäinen kukka pois sen lakastuttua – tai vaikka napata vihreä oksa yksinään maljakkoon. Kesällä kimppuja on kiva tuunata luonnonkukilla. Ovatpa kimpun kukat päätyneet minulla myös kranssiin.

Ruusut lakastuivat kimpusta nopeasti, ne eivät itse asiassa ehtineet edes aueta. Sen sijaan puuterinväriset neilikat avautuivat upeiksi ja isoiksi. Kimpussa oli kaksi gerberaa, joista toinen lakastui myös nopeasti, toinen on vieläkin hyvävointinen.

Korkea kimppu kesti maljakossa kauniina viisi päivää, mutta sitten sille oli jo tehtävä jotakin. Tänään tuunasin sen pikkukimpuksi.

Leikkasin pois lakastuneet ja kuivuneet lehdet ja typistin kukkavarsia reippaasti niin, että sain kimpun mahtumaan matalaan lasipurkkiin. Kaunis purkki sopii hyvin maljakoksi!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kukkakimppu meni uusiksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s