Pari vinkkiä gluteenittomiin laskiaispulliin

Laskiaisen herkut ovat valmiina, aurinko paistaa ja hanki kantaa! Jos leivot gluteenittomia laskiaispullia, nappaa tästä pari vinkkiä leipomiseen.

Kevättalven aurinko paistaa nyt jo heleästi. Laskiainen näyttää tänä vuonna parhaat ulkoilumahdollisuutensa. Me tulimme mökille viettämään viikonloppua, ja mukana toimme tietenkin laskiaispullat.

Meillä laskiaispullat valmistetaan sekä gluteenittomina että tavallisina vehnäpullina. Gluteenittomat pullat leivon itse, mutta kaupasta saa toki ostettua valmiin gluteenittoman pullataikinankin. Gluteenittoman pullataikinan ohjeita löytää netistä, mutta voin antaa leipomiseen pari itse hyväksi havaitsemaani vinkkiä.

Gluteenittomien laskiaispullien leipomisessa kannattaa muistaa kaksi seikkaa. Psyllium tuo pullataikinaan sitkoa, ja pitkä nostatusaika kuohkeutta. Gluteenittomat pullathan nostatetaan vain kerran. Pullat leivotaan heti taikinan tekemisen jälkeen ilman, että taikinan annetaan nousta. Kun malttaa nostattaa leivottuja pullia tunnin, saa lopputuloksena kuohkeat, isot pullat, jotka eivät lässähdä uunista ottamisen jälkeen.

Gluteenittomat pullat kannattaa pakastaa, jos niitä ei käytä heti samana päivänä. Ja pakkasesta sulattaminen käy hyvin mikroaaltouunissa.

Sitten vain kermavaahtoa ja mantelimassaa väliin! Maukasta laskiaista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s