Mitä kuuluu mökin viherkasveille?

Mökillä olevat viherkasvit ja pelargonit ovat joutuneet olemaan muutaman viikon ilman huolenpitoa, kun mökkikäynneissä tuli tavallista pidempi tauko. Huoli oli kova kultaköynnöksen ja kumppaneiden tilasta peruslämmöllä olevassa mökissä.

Muutaman viikon takainen kova pakkasjakso ja muut kiireet ovat pitäneet meidät poissa mökiltä reilun kahden viikon ajan. Kannoin jo huolta mökillä olevien muutaman vihrekasvin kunnosta, kun mökissä on vain pelkkä reilun +10 asteen peruslämpö päällä. Mahtavatko kultaköynnös, muratti ja huonekuusi olla kovinkin nuukahtaneita?

Huoli osoittautui turhaksi, kun vihdoin pääsimme tällä viikolla viettämään etätyöpäivää mökillä ja katsastamaan tilanteen. Ehkä juuri tuo matala lämpötila oli viherkasvien pelastus: kosteus ei ollut haitunut mullasta niin nopeasti, että se olisi vaikuttanut viherkasvien tilaan. Kultaköynnös oli oikein terhakkana, samoin huonekuusi. Muratissa oli muutamia kuivuneita lehtiä, mutta se on näin talviaikaa sille ihan normaalia.

Pelargonitkin voivat hyvin. Niissä alkaa jo näkyä uutta kasvua, ja muutama kukkakin on jo kehittynyt. Ihan pian on aika ottaa mårbackoista pistokkaita ja samalla hieman typistää vanhoja kasvuja. Viime vuonna leikkasinkin niitä reilusti, mutta siltikin näyttää leikkaamiselle olevan tarvetta tänäkin vuonna.

Kotona joulun ajan olllet havut toin mökille kevääksi. Tarkoitus olisi laittaa tuo valkokuusi maahan keväällä, samoin pieni metsäkuusen taimi löytää varmasti mökkipihalta paikan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s