Taimikylvöt maltilla käyntiin

Taimikylvöt alkoivat maltilla. Ensin esikasvatukseen pääsivät chilit ja maa-artisokka.

Kokemus on opettanut, että taimikylvöt on syytä aloittaa maltilla. Olen liian usein kylvänyt siemenet liian aikaisin. Silloin tuloksena on ollut honteloita taimia, jotka eivät ole enää kestäneet istutusta kasvimaahan.

Nyt aloitin aikaisilla ja pitkän esikasvatuksen tarvitsevilla maa-artisokalla ja chilillä. Kokeilin maa-artisokan kasvattavista jo viime kesänä, mutta se ei onnistunut. Siemenet itivät hyvin ja taimikasvatus onnistui, mutta jatkokasvatus ei tuottanut kummoistakaan lopputulosta. Yrittänyttä ei laiteta, eli nyt vain uusi kasvatus käyntiin!

Maa-artisokan taimet ovat kasvaneet hienosti, vain yksi kylvetyistä siemenistä jäi torsoksi. Nyt nämä ovat jo niin isoja, että ne on koulittava viikonloppuna omiin ruukkuihinsa.

Chilin taimet antavat vielä odottaa itseään mullan alla.

Kylvin myös basilikan siemeniä yrttikasvatuslaatikkoon. Nämä basilikat on tarkoitus käyttää kevään aikana, jatkokasvatukseen päätyvät basilikat esikasvatan vasta myöhemmin keväällä tai kylvän suoraan kasvulaatikkoon.

Tänä vuonna chileistä vuorossa on tulinen pepperoni ’Cayanne long slim’, jolla varmasti saa potkua mausteisiin ruokiin. Lajike on siitä mukava, että sitä voi käyttää jo vihreänä ja sekä tuoreena että kuivattuna. Luvassa on siis toivottavasti tulta ja tappuraa!

2 kommenttia artikkeliin ”Taimikylvöt maltilla käyntiin

  1. Täällä on vielä hiljaista kylvörintamalla, ehkä vasta maaliskuun alussa tomaatteja. Tai voihan olla että innostun jostain aieminkin;)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s