Miten tämä viherkasvi oli näin halpa?

Viherkasveja saa tähän aikaan aikamoisilla alennuksilla, mutta joulukukkia ostaessani eteeni tuli tämä alennushyllyssä ollut pesäraunioinen. En edes kehtaa sanoa kuinka halpa se oli.

Kävin joulun alusviikolla puutarhamyymälästä ostamassa joulukukkia, ja huomasin sattumalta ovensuussa rullakon, jossa oli joitakin viherkasveja alennusmyynnissä. Alennusprosentti oli -80 %.

Rullakossa oli joitakin saniaisia, kultaköynnöksiä ja traakkipuita, ja muutama pesäraunioinen. Ne kiinnittivät huomioni, sillä pesäraunioisia minulla ei ole aiemmin ollut. Pysähdyin katselemaan kasveja. Muutamat niistä olivat aika heikossa kunnossa, ränsistyineitä ja vähälehtisiä, joten en ihmettele että ne oli laitettu myyntiin hyvällä alennuksella.

Mutta pesäraunioiset näyttivät hyviltä. Niissä oli vain ihan muutamia pieniä ruskettuneita kohtia lehtien kärjissä, varmaan kuivumisen aiheuttamia. Tuholaisia ei näkynyt, lehdet olivat napakat ja kiiltävät. Aika nopeasti se päätös sitten syntyi, yksi pesäraunioinen lähti mukaan.

Kassakuitti paljasti, kuinka paljon jouduin pesäraunioisesta pulittamaan. Tai oikeastaan kuinka vähän. Alennuksen jälkeen viherkasvin hinta oli 1,18 €.

Ei siis kovin kallis kasvi.

Pesäraunioinen on sitä paitsi ihan kunnon kokoinen, ruukun kanssa sillä on korkeutta 35 cm. Se pääsi uuteen multaan ja sai paikan työpöydältäni. Terhakan näköinen pesäraunioinen on viihtynyt meillä hyvin. Sumuttelen sitä päivittäin, ja se viihtyy hyvin vaikka luonnonvaloa on nyt kovin vähän.

Tähän löytöön kannattaa siis olla tyytyväinen. Minä sain kauniin kasvin ja pesäraunioinen välttyi sijoitukselta roskalavalle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s