Amarylliksen sipulit uudelleen kasvuun

Nämä amarylliksen sipulit viettivät kesän mökkipihalla multaan istutettuina. Nyt niiden on aika päästä kasvattamaan kukintoja.

Säästin edelliseltä joululta kaksi amarylliksen sipulia, jotka istutin keväällä mökkipihalle keräämään voimia ja energiaa talven kukintaan. Saman olen tehnyt muutamille amarylliksen sipuleille jo aiempina vuosina, ja olen onnistunut saamaan ne kukkimaan uudelleen.

Kaivoin sipulit ylös lokakuun lopulla ennen pakkasten tuloa. Sipulit olivat säilyneet napakoina. Leikkasin sipuleiden juuria reippaasti, puhdistin ne ja laitoin lepoon sanomalehteen käärittynä. Ne viettivät marras- ja joulukuun mökissä, jossa on kesän jälkeen ollut +12 asteen peruslämpö.

Vuodenvaihteessa otin sipulit esiin. Nyt oli aika laittaa ne multaan. Jos hyvin käy, sipulit alkavat tuottaa kukkanuppuja muutaman viikon kuluttua. Vettä laitoin niille vain vähän, voimansa ne saavat uudesta mullasta ja kesän aikana hankitusta energiasta.

Tiedä vaikka niistä kasvaisi yhtä kaunis kukka kuin tästä tänä jouluna hankitusta amarylliksestä. Sen sipuli pääsee ensi keväänä mökkipihalle hakemaan energiaa seuraavaan kukintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s