Putkinotkon suosikit 2021

Puutarhavuosi 2021 on taputeltu ja paketoitu. Mitkä Putkinotkon jutut nousivat suosituimmiksi? Entä mitä postausta blogista on luettu eniten?

Lämmin, satoisa ja kokeiluja täynnä ollut puutarhavuosi 2021 on takana. Putkinotkoblogissa kävi vuoden aikana yli 50 000 kävijää, siitä kiitos teille kaikille! On ollut ihana huomata, miten moni on seurannut Putkinotkoa ja saanut toivottavasti ideoita omaan puutarhaansa. Sehän tässä bloggaamisessa on parasta, saada jakaa muillekin iloa ja hyötyä.

Kävin läpi Putkinotkon suosituimpia juttuja ja jaottelin ne vuodenaikojen mukaan talveen, kevääseen, kesään ja syksyyn. Oli hauska nähdä, miten monipuolisesti erilaiset jutut ovat teitä kiinnostaneet.

Talven hittijutuksi nousi postaus inkiväärisadosta. Kokeilin kesällä 2020 kasvattaa inkivääriä, ja ne kasvoivatkin hienosti pitkiksi ja komeiksi. Mutta yllätys oli, että inkiväärit myös tuottivat satoa! Eihän sato iso ollut, mutta sato se on pienikin sato!

Keväällä teitä kiinnostivat erityisesti taimikasvatusjutut. Tomaatin ja paprikan taimikasvatus on kuulunut kevätpuuhiini jo useamman vuoden ajana. Tomaattivalintani on ollut Evakkotomaatti, joka on maukas, satoisa ja helppo kasvatettava. Viime kesänä tomaatti tuotti meille hyvän sadon. Osan tomaateista kasvatin mökkiterassilla ja osan kotipihalla, molemmissa kasvatus hoitui kätevästi kasvusäkissä.

Kesällä kiinnostivat eniten Lohjan asuntomessutalojen piharatkaisut. Asuntomessuilta onkin kiva poimia hyviä pihaideoita. Tosin viime vuosina nekin pihat ovat pienentyneet ja muuttuneet asukkaiden toiveista varsin helppohoitoisiksi, eli kunttaa, havukasveja ja koristekiviä on vuosi vuodelta enemmän. Tänä vuonna huomion kiinnittivät erityisesti ihanat kattopuutarhat.

Syksyn luetuin juttu kertoi pienen kaupunkipihamme tulevaisuudensuunnitelmista. Taloyhtiössämme suunnitellaan isoa salaojaremonttia, ja siihen liittyen myös pieni pihamaamme saattaa joutua kaivurin alle. Tällä hetkellä tilanne on vielä auki, sillä remontti odottaa kaupungin lupaa. Toistaiseksi pihamme ja sen kasvit, kuten ihana rauniokilkka, saa olla vielä paikoillaan.

Nämä viime vuonna julkaistut postaukset olivat siis vuodenaikojensa suosituimpia viime vuonna, mutta mikä Putkinotkon postaus on kerännyt tähän asti eniten lukukertoja?

Se on postaukseni avokadon kasvattamisesta. Avokadon lehtien ruskistuminen tuo ilmeisesti monelle harmia. Toivottavasti postaus on myös tuonut apua ongelmaan!

avokadopuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s