Lisää valoa viherkasveille!

Viherkasvit kaipaavat nyt valoa. Kokosin valoa eniten kaipaavat viherkasvit yhteen kasvivalon alle. Samalla niitä on helppo hoitaa.

Vaikka aurinko päivällä paistaisikin, ei siitä riitä iloa viherkasveille. Valoisa aika on nyt liian lyhyt, ja viherkasvit kärsivät valon puuttumisesta.

Keräsin eniten valoa kaipaavat ja sen puutteesta jo kärsivät viherkasvini yhteen. Muorinkukka, pennimuori, huopaitulehti, pieni kultaköynnös ja ruususiivikki olivat sopivankokoisia mahtumaan kasvivalolla varustettuun viljelylaatikkoon, jossa kasvatan keväällä yrttejä. Kasvivalo saa olla päällä 12 tuntia vuorokaudessa. Hyllyn päällä laatikon vieressä oli vielä tilaa pikkupeikonlehdelle, joka sekin kaipaa talvella enemmän valoa.

Reunallinen, muovinen viljelylaatikko on muuten mainio paikka kasveille myös sen takia, että nyt niitä on helppo sumutella pelkäämättä, että pisarat roiskuvat ympäriinsä.

Ruususiivikki koki viime kesänä kovia, kun se meilkein kuoli kuivuuteen. Se tiputti kaikki lehtensä, mutta virkosi, kun leikkasin sen oksat lyhyiksi ja huolehdin vedensaannista. Nyt se näyttää taas oikein hyvältä.

Hauska huopaitulehti on uusin viherkasvini. Hankin sen syksyllä Joensuun-reissulta, kun kävin Botania-kasvihuoneessa. Uskoisitko muuten, että huopaitulehti on tulilatvan sukulainen? Tulilatvakin kuuluu itulehtiin.

Muorinkukka ja kultaköynnös ovat kirjavalehtisiä viherkasveja, joiden valontarve on talvella monia muita kasveja suurempi. Siksi nämäkin pääsivät nauttimaan lisävalosta.

Muut valoa tarvitsevat viherkasvini, kuten kaktukset, tyräkit ja rahapuut, eivät mahtuneet kasvivalon alle. Ne siirrän mahdollisimman lähelle ikkunoita ja luonnonvaloa. Ja toivon aurinkoisia päiviä!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Lisää valoa viherkasveille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s