Viimeinen hetki nostaa amarylliksen sipulit

Amarylliksen sipulit ovat olleet koko kesän maassa keräämässä voimaa uutta kukintaa varten. Nyt oli viimeinen hetki nostaa ne ylös.

Laitoin keväällä kahden jouluna kukkineen amarylliksen sipulit jälleen mökillä maahan. Ne viettivät kesän ruusupuskan alla varjossa. Syksy on ollut niin lämmin että melkein unohdin sipulit maahan, mutta onneksi muistin tänään nostaa ne ylös.

Kesän maassa viettäneiden amarylliksen sipuleiden nostaminen on aina jännä hetki. Et voi olla ollankaan varma, miten sipulit ovat kesän kestäneet, ovatko ne pehmenneet? Silloin ne olisi heitettävä pois.

Nämä kaksi sipulia olivat onneksi edelleen oikein napakat ja kiinteät.

Toisessa sipulissa oli vielä lehtiäkin, mutta toisesta ne olivat jo lakastuneet. Poistin lehdet ja samalla poistin myös pari kerrosta pehmeää kuorta sipuleiden pinnalta. Alta paljastui kaksi napakkaa ja hyväkuntoista amarylliksen sipulia. Nämä voivat hyvinkin kukkia uudelleen!

Typistin myös hieman sipuleiden juuria ja laitoin sipulit kuivumaan sanomalehden päälle sisälle mökkiin. Kun ensi viikolla menemme taas mökille, kiedon toivottavasti hyvin kuivahtaneet sipulit sanomalehteen ja jätän ne viileään peruslämmöllä +12 asteessa olevaan mökkiin pariksi kuukaudeksi. Sipulit tarvitsevat kunnon lepojakson.

Nämä amaryllikset eivät siis ehdi kukkia jouluksi. Vuodenvaihteen tienoilla otan ne esiin, istutan multaan ja jään odottamaan kukkavanaa. Ja samalla jännittämään, että minkä väriset amaryllikset näistä paljastuvatkaan – toinen oli ehkä valkoinen ja toinen punainen. Jos oikein muistan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s