Loppuuko puutarhan tarina tähän?

Mieli on maassa, nämä saattavat olla pienen kaupunkipuutarhani viimeiset syystyöt. Edessä voi olla niin iso mullistus, ettei puutarhani siitä selviä.

Pieni rivitalopihamme saattaa ensi keväänä joutua kaivurin alle. Taloyhtiössämme suunnitellaan isoa remonttia, jonka myötä myös pienet pihamme myllättäisiin kokonaan.

Olen kipuillut tämän asian kanssa, sillä vaikka puutarhamme on pieni, on sen kanssa tehty paljon töitä. Pikkupihamme omenapuu, laakakatajat, tarhaviiniköynnös ja kaunis liuskekivetys ovat pian vain muisto, samoin pari kesää sitten rakentamani kivilaattaterassi.

Harmittaa vietävästi.

Kun olen tällä viikolla tehnyt puutarhassani pihatöitä, olen kuitenkin yrittänyt kääntää ajatuksen positiivisen puolelle. Nostan kukkaruukuista perennat yrttipenkkiin talvehtimaan ihan kuten ennenkin. Jos hyvin käy, pystyn pelastamaan ainakin ne ennen remonttia.

Ja voihan tämän nähdä mahdollisuutena tehdä puutarhaan jotakin ihan uutta.

4 kommenttia artikkeliin ”Loppuuko puutarhan tarina tähän?

  1. No voi harmitus. Kannattaa tosiaan ajatella remontti mahdollisuutena tehdä puutarhasta aivan uudenlainen. Kasvit saa helposti pelastettua, jopa havut ja pensaat, kun vain leikkaa oksia lyhyemmiksi ja kaivaa ne ylös mahdollisimman suurilla juuripaakuilla. Liuskekivetkin saa yleensä pelastettua talteen, jos niitä ei ole valettu betoniin. Positiivisin mielin vain suunnittelemaan uutta 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s