Viimeiset kukansiemenet talteen

Otin viikonloppuna talteen viimeiset kukansiemenet mökkipuutarhan kesäkukista. Tämän kesän kukkaloisto alkaa olla pikkuhiljaa ohi.

Keräsin viikonloppuna mökillä viimeiset samettikukkien ja kehäkukkien siemenet talteen. Samettikukissa oli vielä muutama kukkakin. Kehäkukat olivat jo hiipuneet pois, mutta komeat siemenet pääsivät odottamaan ensi kesää.

Lempikukkani akileijat kukkivat tänä kesänä upeasti ja niihin oli muodotunut upeat siemenkodat. Leikkasin kukkavarret pois ja sirottelin kuivuneet siemenet sinne tänne pitkin pihaa. Akileijan siemenet löytävät kyllä ihmeen hyvin taas ensi kesänä uuden kasvupaikan. Ja meillä ne saavat kasvaa missä haluavat.

Pienessä niittykukkalaatikossani kukkivat vielä viimeiset ruiskaunokit ja revonhännät. Ne saivat jäädä. Kun pakkanen ensimmäisen kerran vierailee mökkitontilla, leikkaan kukat pois ja ripottelen siemenet laatikkoon ensi kesän kukkaloiston toivossa.

Läheiseltä kukkaniityltä keräämäni unikon siemenkodat ovat jo kuivuneet hyvin. Pikkuruiset siemenet saavat olla niiden suojissa vielä kevääseen. Ne pääsevät suoraan kukkapenkkiin heti lumen sulettua.

Onpa ihana jo suunnitella tulevan kevään kukkakylvöjä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s