Ihanat ainekset kuivakukkakranssiin

Yhden illan kurssilla syntyi kuivakukkakranssi, jonka hempeä väritys sai inspiraation upeista hortensian kukista.

Työpaikkani henkilöstölle järjestettiin mahdollisuus osallistua kukkakranssikurssille, ja minä olin tietenkin varmaan ensimmäisten ilmoittautuneiden joukossa. Vaikka olen tehnyt kransseja paljonkin, olen aina tehnyt niitä oman pääni mukaan. Nyt olisi kiva saada ammattilaisten ohjeistusta ja vinkkejä kranssintekoon.

Kukkakranssikurssin veti ihana Kukkatehdas, helsinkiläinen kukkakauppa ja sen osaavat työntekijät. Saimme käyttöömme monipuolisen valikoiman kuivakukkia, heiniä, viljoja, tuoreita eucalyptyksia ja kauniita hortensian kukkia. Ihastuin ikihyviksi noihin kauniisiin hortensioihin, ja niistä sain inspiraation kranssini väritykseen. Aivan upeat värit!

Heti aluksi opin, että kranssipohjana oleva renkula kannattaa päällystää vihreällä kukkateipillä. Silloin renkula ei pilkota ikävästi kauniiden kukkien välistä. Hyvä kikka myös siksi, että kukat tarttuvat hieman tahmeaan teippiin ja niitä on helpompi käsitellä.

Kokosin materiaaleista erilaisia pieniä kimppuja, joita asettelin vuorotellen renkulan reunoille ja keskelle. Etenin reunkulan keskeltä alas ja kiinnitin kimput rautalangalla, jota en katkaissut välillä. Tämäkin oli hyvä kikka! Olen ennen sitonut kranssin useilla rautalanganpätkillä, mutta näin yhtenäisenä käytettynä lanka kulkee sutjakasti mukana ja sitä myös säästyy.

Kun pääsin keskelle alas, kieputin langan toiselle puoliskolle ja jatkoin sitten taas sieltä takaisin kohti alareunaa.

Kun kranssi oli valmis, kiinnitin siihen vielä muutamia olkikukkia liiman avulla. Niiden rapsakat varret eivät olisi kestäneet sitomista rautalangalla.

Aika hempeä tästä tuli, mutta tyytyväinen olen!

4 kommenttia artikkeliin ”Ihanat ainekset kuivakukkakranssiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s