Pelastetaan kultaköynnös!

Luottoviherkasvini kultaköynnös on viime aikoina voinut huonosti. Se on kellastuttanut ja pudottanut lehtiään ja näyttänyt kovin nuutuneelta. Pelastustoimet olivat siis tarpeen.

Kultaköynnös on yksi pitkäikäisimmistä viherkasveistani, mutta viime viikkoina se on näyttänyt huonovointiselta. Sen lehdet ovat kellastuneet ja pudonneet, ja se on tarvinnut normaalia enemmän kastelua. Siltikin lehdet ovat heti parin päivän päästä näyttäneet nuutuneilta.

Nämä ovat selkeitä merkkejä siitä, että ruukku on käynyt sille liian pieneksi eikä mullassa ole sille enää tarpeeksi ravinteita. Siispä uutta ruukkua vaihtamaan.

Kun otin kultaköynnöksen lähitarkasteluun, huomasin sen juurien olevan jo pahasti esillä mullasta. Ja kun otin kasvin pois ruukusta, olivat sen juuret todellakin täyttäneet koko ruukun. Multaa ollut enää nimeksikään, ja se vähä mitä jäljellä oli, oli kutistunut haperoksi.

Hankin kultaköynnökselle uuden isomman ruukun ja poistin osan vanhemmista juurista. Uutta multaa sekaan, ja johan juuret pääsivät mullan peittoon. Samalla katkaisin yhden lehdettömän oksan, jonka päässä kuitenkin oli hyvää kasvua ja laitoin latvapistokkaan juurtumaan lasipulloon. Se pääsee juurtumisen jälkeen takaisin samaan ruukkuun. Samaa kikkaa olen käyttänyt aiemminkin, kun kultaköynnös on varistanut lehtiään.

Nyt vain odottamaan, mitä uusi ruukku ja mullanvaihto saavat kultaköynnöksessä aikaan! Näyttääkö se jo heti jopa hiukan piristyneeltä?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s