Avokadon latvominen onnistui hienosti

Avokadon latvominen on aina riski, mutta nyt se onnistui tuplasti. Molemmat latvotut avokadot alkoivat kasvattaa hienosti uutta oksaa.

Olen aiemminkin yrittänyt latvoa avokadoa, mutta aina se ei ole onnistunut. Minusta avokado on kauneimmillaan silloin, kun siinä on selkästi monta oksaa eikä vain yksi korkealla keikkuva latvus.

Meillä kasvaa tällä hetkellä kaksi avokadoa, joista toisen olemme kasvattaneet ihan alusta asti lasipullossa. Se on nyt soma pieni puu, jonka komeat juuret täyttävät jo pian koko pullon.

Toinen avokado kasvaa ruukussa. Se joutui kesän lopulla ripisiäisten hyökkäyksen kohteeksi (siitä tapauksesta kerron enemmän myöhemmin) ja päädyin lopulta leikkaamaan sen latvan kokonaan alas. Riski kannatti, sillä pääsimme samalla eroon ripsiäisistä ja avokado sai uuden mahdollisuuden.

Molemmat avokadot kasvattavat nyt hienosti uutta oksaa, ja molempien rungoista näyttää myös tulevan jo seuraaviakin oksia. Nyt on vain edessä haastavat ajat, kun valon määrä vähenee. Täytyy yrittää pitää nämä avokadot mahdollisimman valoisassa paikassa. Jatkan myös niiden lannoittamista, vaikka se muiden huonekasvien osalta pian jo loppuukin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s