Muistatko mitä koristeapilalle kävi?

Muistatko mitä tälle koristeapilalle kävi viime syksynä? Loppusyksystä ostamani koristeapila joutui kokemaan syksyllä kovia, mutta se selvisi koettelemuksestaan!

Kerroin keväällä, miten viimeisistä kesäkukkamyynneistä ostamani koristeapila joutui yllättäen citykanin syömäksi kotipihallamme. Olin nostanut apilan muoviruukussaan lavakaulukseen, jossa säilytän perennat talven ajan. Ihmettelin eräänä iltana, että mitäköhän koristeapilalle oli käynyt, kun sen lehdistä osa oli poissa.

No, seuraavana päivänä totuus paljastui ja sain citykanin poikasen kiinni itse teossa, syömässä apilan viimeisiä lehtiä lavakauluksen reunalla kurotellen. Pieni kaninpoikanen oli päässyt aidan ali pihallemme, ja siitä alkoikin sitten kanijahti. Saimme kanin lopulta häädettyä pihaltamme ja koristeapilan turvaan.

Keväällä istutin koristeapilan jäänteet ruukkuun yhdessä siemenestä kasvattamieni koristeporkkanoiden kanssa. Apila lähti hienosti kasvuun, ja olemme päässeet nauttimaan sen kauniista kukistakin kesän aikana.

Apilan seurana ruukussa ovat kasvaneet koristeporkkanat. Ne alkoivat kukkia vasta elokuun alussa, joten ruukussa on riittänyt ihaltavaa ihan näin loppukesään asti.

Koristeporkkana ’Dara’ on minulla kasvatuksessa ensimmäistä kertaa. Siinä on kauniit, herkät kukat, joista jokainen on vähän omanlaisensa. ’Dara’ on kaksivuotinen, joten siirrän sen ja koristeapilan muiden perennojen seuraan lavakauluksen suojiin talveksi. Ja nyt on aitaakin paikkailtu niin, että toivottavasti kaninpoikaset eivät pääsee enää tekemään tuhojaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s