Kasvihuone kierrätysikkunoista ja jämälaudoista

Kierrätysikkunoista ja jämälaudoista nikkaroitu kasvihuone korvasi tänä kesänä meillä kasvimaan. Siellä ovat viihtyneet niin yrtit kuin lehtikaali.

Luovuin viime syksynä mökillä olleesta pienestä kasvimaasta. Täksi kesäksi suunnittelin vanhan mökin ikkunoista terassille pienen kasvihuoneen, jonka tuttu timpuri sitten toteutti. Kierrätysikkunoiden lisäksi kasvihuoneessa käytettiin jämälautoja.

Kasvihuone valmistui vasta kesäkuun lopulla, joten en vielä tänä vuonna saanut sitä ihan maksimikäyttöön. Niinpä kasvihuoneessa on nyt kasvatettu yrttejä ja lehtikaalia. Salaattiakin yritin, mutta se kärsi heinäkuun helteistä eikä itänyt kunnolla.

Kasvihuoneen sivuseinät, katto ja ovet ovat vanhan mökin purkamisen yhteydessä talteen otettuja ikkunoita. Ne ovat erikokoisia, joten ovien ylä- ja alapuolella on jämälaudoista tehtyä välilaudoitusta tasaamaan korkeuseroja. Kattona on saranoilla oleva ikkuna, jonka voi avata ja asettaa tuuletusasentoon. Tältä kasvihuone näytti timpurin työn jälkeen.

Kesäloman koitettua pääsin viimeistelemään kasvihuonetta. Siloteltua versiota siitä ei ollut tarkoituskaan saada, mutta jämälaudat saivat uuden maalipinnan ja ikkunat uudet kittaukset. Nyt ne kestävät syksyn sateetkin, vaikka kasvihuoneella onkin suojaisa paikka mökkiterassilla katoksen alla.

Kasvihuoneen hyllyt ovat irrallaan, joten niitä on helppo siirtää ja sovitella sen mukaan, minkä kokoisia kasveja kasvihuoneessa kulloinkin kasvaa.

Toisessa etuovessa on soma pikkuikkuna, jonka kautta voi myös huolehtia kasvihuoneen tuuletuksesta.

Kasvihuoneen vieressä kasvavat omassa kasvualtaassaan tomaatit, jotka ovatkin hurahtaneet jo samaan mittaan kasvihuoneen kanssa.

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Kasvihuone kierrätysikkunoista ja jämälaudoista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s