Mikä perhosten kesä!

Helle on tuntunut olevan perhosten mieleen. Isoja päiväperhosia lentelee puutarhassa nyt todella paljon.

Olen viime päivinä yrittänyt juosta perhosten perässä ja saada napattua niistä kuvia. Vaikeaa se on, sillä päivät ovat olleet tuulisia ja perhoset vilkkaita liikkumaan. Pahoittelen, että nämäkään parhaimmat otokseni eivät ole ihan tarkkoja.

Mökkipuutarhassamme lentää nyt harvinaisen paljon isoja päiväperhosia. Aiempina kesinä on saattanut nähdä kerran vilauksen suruvaipasta tai neitoperhosesta, mutta nyt niitä näkyy puutarhassa joka päivä, ja useita kerralla.

Suruvaipat ja neitoperhoset tuntuvat viihtyvän saunarakennuksemme suojissa. Niitä ei meinaa huomata, sillä niiden suojaväri on vallan mainio, kun ne istuvat sepelillä tai harmaalla lautalattialla. Nokkosperhonen sentään näytti upeat siipensä.

Keisarinviitta on myös perhoslaji, jonka olen nyt nähnyt useamman kerran tänä kesänä. Kaunis oranssivärinen perhonen on suuri perhonen. Sekin leikki kuurupiiloa kanssani, milloin puunrungon takana, milloin kuivien lehtien seassa.

Kotipihalla neitoperhoset viihtyvät pihlaja-angervossamme, ja sitruunaperhosilla riittää kukkia mettä yrttien kukissa.

Erikoisin tänä kesänä näkemäni perhonen oli pienikokoinen purppurakoisa, jonka kuvasin äitini mökkipihan niityllä. Siellä lenteli myös kaunis nokiperhonen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s