Tomaatintaimet pääsivät kasvusäkkiin

’Evakko’-tomaatin ja napostelupaprikan taimet pääsivät kasvusäkkiin jatkamaan hyvin alkanutta kasvuaan.

Hankin ensimmäistä kertaa kasvusäkin tomaatintaimille, sillä se tuntui hyvältä vaihtoehdolta mökkiolosuhteisiin. Kasvusäkissä on kaikki taimien tarvitsemat ravinneaineet koko kesäksi. Hankin kasvusäkille myös kastelualtaan, jossa pitäisi riittää kerralla viikon vesivarasto taimien käyttöön. Kuulostaa siis oikein hyvältä yhdistelmältä mökille, josta saatetaan olla välillä poissa muutamista päivistä viikkoonkin.

Istutin kasvusäkkiin kahden ’Evakko’-tomaatin taimen lisäksi myös kolme napostelupaprikan tainta. Kovin erikorkuisia olivat tomaatintaimet, toinen pitkä ja tanakka ja toinen vähän hentoinen. Saa nähdä kiriikö pienempi isomman etumatkaa kiinni kesän aikana.

Kastelualtaassa oli muutama irrallinen elementti jotka piti koota, mutta käyttöohjeet olivat helpot. Kasvusäkki asetettiin kastelualtaan päälle, ja säkin pohjaan piti tehdä viillot kolmen putkenpätkän kohdalle. Ne piti täyttää mullalla, joten siinä oli vähän näperreltävää, kun työ piti tehdä mullan läpi.

Putkien päät löytyivät käsikopelolla. Helpoimmalta tuntui työntää sormella säkkiin aukko, toinen vaihtoehto olisi ollut leikata muoviin viillot. Muovi piti venyttää putkien ulkopuolelle, jotta vesi pääsee sitten imeytymään kapillaarisesti ylöspäin.

Lopuksi taimet vain aukkoihin ja paljon vettä niiden istutusaukoista sisään. Päältäkastelua pitää jatkaa viikko-pari, sitten kastelu tapahtuu allasta sivusta täyttämällä.

Katsotaan miten tämä kokeilu edistyy! Verrokiksi istutan vielä kaupunkipihan tomaatintaimet toiseen kasvusäkkiin, mutta ilman kasteluallasta. Kokemuksia on sitten hauska verrata myöhemmin kesällä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s