Remonttiajatuksia – maalata vai tapetoida?

Mielessä on jo pitkään pyörinyt ajatus pienestä pintaremontista kotona. Pitäisikö tapetoida vai maalata – vai kenties toteuttaa molemmat?

Emme ole vuosiin tehneet mitään makuuhuoneidemme pinnoille, joten nyt olisi jo aika ryhtyä kohennuspuuhiin. Meillä on tiiliseinät, joita on helppo maalata, mutta joiden tapetoiminen onkin sitten vähän haastavampaa. Onneksi huoneissa on yksi seinä laitettu lasikuitutapetille, joten helpoimmalla pääsisi, kun tapetoisi aina vain yhden seinän.

Tapetit ovat ihania, olen aivan hullaantunut niihin! Välillä pohdin seinälle värikästä kukkakuosia, toisinaan taas ajatonta geometriaa. Nyt olen tykästynyt tähän Boråstapeterin uuteen MIT1-tapettiin, jonka kuosin takaa löytyy itse Alvar Aalto. Tapetti kuuluu pohjoismaisten klassikkosuunnittelijoiden tapettikuoseja sisältävään Scandinavian Designers III -mallistoon. Uskon, että se kestää aikaa. Kukkakuosiin saattaa kyllästyä nopeasti, ja pienessä huoneessa se tuo jo haasteita kalusteiden ja tekstiilien sovittamisellekin.

Värisävyjä MIT1-tapetissa on useita, minua viehättää erityisesti tämä tummansinipohjainen sävy. Eikä pienestä makuuhuoneesta tulisi liian pimeä, jos vain yksi seinä olisi tapetoituna.

Jos toinen makuuhuone saa tapetin, niin toinen saa sitten uuden maalipinnan. Itse asiassa maalikin on jo hankittu. Päädyin Virtasen maalitehtaan vesiohenteiseen sisustusmaaliin ja upeaan Ruissalo-sävyyn. Se on kaunis vihreä, hieman sammunut väri, josta tulee mieleen syksyinen luonto, sammal ja havunneulaset. Tämä maali siis jo odottaa pääsyä seinään, pitäisi enää löytää se remonttikipinä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s