Täydellinen mökkipäivä haaveiluun

Tänään oli täydellinen päivä mökillä. Kun puutarha vielä heräilee talviunesta, on juuri sopiva aika katsella ja kierrellä puutarhassa, etsiä uusia kasvun alkuja ja miettiä tulevan kesän suunnitelmia. Juuri sitä tein tänään.

Maltoin tänään ottaa rennosti mökillä. Keittelin kahvit, leikkasin palan kääretorttua ja istahdin terassille katselemaan puutarhaa.

Lumi on nyt poissa, mutta järven vesi vielä kovin korkealla. Osa mökkipihasta on käytännössä veden alla, ja alapiha muutenkin märkä. Siellä ei vielä tohdi haravoida tai kuopsutella kukkapenkkejä, joten nyt oli sopiva aika miettiä tulevaa.

Haaveissani on jo pitkään ollut saada mökille kasvihuone. Jos kaikki menee hyvin, tuo haave toteutuu loppukesästä. Tämän kesän olen ilman kasvimaata, sillä purimme sen lavan jo pois. Pian kasvimaan mullat tasataan pihalle.

Mutta miten tämän kesän viljelyjen sitten käy? Tänä kesänä mennään ilman porkkanoita ja punajuuria. Tarkoitukseni on hankkia terassille pienoiskasvihuone, johon voin laittaa tomaatit ja paprikat kasvamaan. Lisäksi hankin kankaisia ruukkuja, joihin kylvän pinaattia, salaatteja ja yrttejä – ehkä myös jotakin muuta. Pihalla on paikka kesäkurpitsalle, jonka taimet kasvavat jo kotona tomaatin- ja paprikantaimien kanssa. Näillä aion pärjätä tämän kesän.

Nyt vain pitäisi hankkia se pienoiskasvihuone. Ideoita siihen on jo viritteillä, mutta niistä lisää tuonnempana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s