Kevättöitä ja terassikauden aloitus

Ensimmäiset kevättyöt tehtiin mökkipihalla tänä viikonloppuna. Aurinkoisessa säässä oli mukava aloittaa myös terassikausi.

Mökkipiha on edelleen tiukasti lumen peitossa, mutta silti ensimmäiset kevättyöt saatiin jo aloitettua tänä viikonloppuna.

Omenapuut saivat kevyen kevätleikkauksen, ja muutama pajukin vähän lyhennystä.

Ensimmäiset muuttolinnut ovat jo saapuneet, joten nyt oli korkea aika putsata ja kunnostaa vanhat pöntöt ja ripustaa myös muutama uusi odottamaan saapujia. Mökkipihan pöntöissä pesivät sini- ja talitiaiset sekä myöhemmin kesän kynnyksellä saapuvat kirjosiepot.

Mökkipuutarhan komea alppiruusu ei sentään ole kokonaan hautautunut lumen alle. Laitoin sille kevätsuojan estämään auringonpaisteen aiheuttamaa veden haihtumista juuristosta.

Mökkijärvikin on vielä tiukasti jäässä. Ihmettelimme siellä olleita pilkkijöitä, itse emme kyllä olisi jäälle enää tohtineet mennä.

Vuorimännystä ei näkynyt vielä edes vilahdustakaan, joten niiden kevätsuojaukset saavat vielä odottaa.

Niin komeasti paistoi kevätaurinko, että avasimme jo terassikauden. Mökkipäivän eväsleivät nautimme etelänpuoleisella terassillamme, joka näin keväisin on se aurinkoisempi puoli.

Mukava oli paistatella päivää ja kuunnella, miten vesi solisi iloisesti alas räystäiltä. Kevät tuli kuin tulikin kohisten!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kevättöitä ja terassikauden aloitus

  1. Kevät on edennyt viikon sisään valtavin harppauksin. Pian pääsee etsimään ensimmäisiä piippoja ja tutkailemaan, mitä kaikkea kukkapenkeistä talven jälkeen nousee. Minun pitäisi hankkia linnunpönttöjä tai lautaa. Vanha pölkkyyn sorvattu kuusitiaisen pönttö on nimittäin kyljestä haljennut eikä ole enää turvallinen pesäpaikka. Aurinkoista maaliskuun loppua!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s