Pelargonit saivat kevätkuosin

Mökillä talvehtivat pelargonit olivat kasvaneet mittaa hurjasti. Uusia kasvuja oli jo näkyvissä, joten nyt oli aika tehdä pelargoneille kevätleikkaus ja ottaa samalla pistokkaita uusia kukkia varten.

Mårbackat ja riippupelargoni ovat talvehtineet taas mökillä. Leikkaan pelargonit vasta keväisin, joten nyt oli aika laittaa oksasakset työhön. Pelargoneissa alkoi jo olla näkyvissä uusia kasvunalkuja.

Jotkut tykkäävät leikata pelargonit syksyllä silloin, kun ne tuodaan talvehtimaan. Silloin ne vievät vähemmän tilaakin talvehtimispaikassa. Minulla on pelargoneja sen verran vähän, että ne ovat mahtuneet talvehtimispaikkaansa mökin ikkunalle ihan leikkaamattakin. Keväällä leikkaamisen hyvä puoli on se, että silloin pelargoneista saa hyviä pistokkaita.

Mårbackat olivat kasvaneet hurjasti ja tiputtaneet talven aikana lehtiäkin, joten ne näyttivät kyllä aika ranstakoilta.

Leikkasin pelargoneja reilulla kädellä, joten pistokkaita kertyi paljon. Niitä onkin hyvä ottaa talteen reippaasti, sillä ihan kaikkiin ei aina kasva hyviä juuria. Karsintaa on sitten helpompi tehdä siinä vaiheessa, kun juuret ovat näkyvillä.

Laitoin pistokkaat juurtumaan maljakoihin, joihin vaihdan joka viikko uuden veden. Pistokkaiden kuntoa kannattaa muutenkin tarkkailla tiuhaan, sillä joskus ne ovat vaarassa homehtua.

Nyt saavat pelargonit jatkaa kasvuaan. Mullanvaihdon ajoitan vielä pidemmälle kevääseen, siihen kun pelargonit pääsevät ulos terassille kesää viettämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s