Inkivääri tuotti omaa satoa

Nämä ihanat pienet pallerot ovat ensimmäiset itse kasvattamani inkiväärit! Viime keväänä kasvamaan laitetut inkiväärin palaset tuottivat yllätyksekseni pienet ja maukkaat mukulat.

En ihan olisi uskonut, että inkiväärini tuottaisivat vuoden aikana uutta satoa. Niin vain kävi, että kesällä komeasti vartta kasvaneet inkiväärit olivat kaikeassa hiljaisuudessa kasvattaneet mullan alla myös uusia mukuloita.

Laitoin viime helmikuussa inkiväärit kasvamaan mökillä. Kasvun alku oli hidasta, sillä luultavasti mökin lämpötila oli keväällä vielä niille liian alhainen.

Kun kesä koitti, alkoivat inkiväärit kasvattaa vartta, ja niistä kasvoi varsin komeat huonekasvit. Voit lukea lisää inkiväärien kasvuolosuhteista aiemmasta postauksestani.

Loppuvuodesta inkiväärien lehdet ja varret alkoivat kellastua ja ne käytännössä kuolivat pois. Tässäkin oli varmasti taas syynä sekä valon määrän väheneminen että mökin lämpötilan laskeminen.

Niinpä nappasin varret pois ja kurkistin mullan alle. Ja mitä ihmettä, sillä oli aivan mahtavat juuret ja vanhoihin juurakoihin kasvaneet uudet mukulat!

Kokeilu osoitti, että aika pienellä vaivalla voi saada inkiväärinkin kasvamaan paitsi kauniiksi huonekasviksi, myös hyödyntämään siitä uutta satoa. Vaikka nuo uudet mukulat ovat varsin pienet, ovat ne sitäkin maukkaampia – ja itse kasvatettuja! Sen myös huomasin, että multaan ei kannata laittaa kovin isoa palaa inkivääristä: mitä pienempi multaan laitettu pala oli, sitä isomman mukulan se oli kasvattanut.

Tämä kokeilu kannusti laittamaan taas keväällä uudet inkiväärit kasvamaan. Nyt tiedän, mitä ne tarvitsevat: valoa, lämpöä, säännöllistä kastelua ja hellää hoitoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s