Itse kasvatettu amaryllis avautui

Edelliseltä joululta säästämäni ja kesän ajan mökkipuutarhassa viettänyt amarylliksen sipuli avasi tänään kukkanuppunsa!

Tämä oli jo toinen amarylliksen sipuli, jonka sain kukkimaan uudelleen. Tärkeintä on saada sipuli kesäksi sellaiseen paikkaan, jossa se pystyy keräämään voimaa uuden kukinnon tuottamiseen. On myös tärkeää antaa sipulille tarpeeksi pitkä lepoaika syksyllä ennen sen laittamista multaan.

Tämä amarylliksen sipuli oli kesän mökkipuutarhassa kukkapenkkiin istutettuna, ja se nostettiin ylös syyskuun lopulla. Sipuli oli kerännyt kesän aikana voimaa – sitä pitää muistaa lannoittaa ja kastella – ja kasvattanut hyvät juuret. Niitä voi hyvin typistää tässä vaiheessa.

Syyslevon amarylliksen sipuli vietti sanomalehteen käärittynä viileässä mökissä. Annoin sen levätä kaksi kuukautta, mikä on aika lailla minimiaika sipulin levolle. Fiksua olisi antaa sen levätä kolmekin kuukautta.

Joulukuun alussa istutin sipulin multaan ja annoin sille vettä. Se alkoikin nopeasti tuottaa kukkavanaa, ja tänään kukka avautui. Kukan avautumiseen meni siis kuusi viikkoa.

Kuuden viikon aikana kastelin sipulia pari kertaa, mutta vain ihan vähän. Viimeisimmän vesitilkan annoin viime viikonloppuna, kun nuppu oli jo alkanut avautua.

Tästä kaunokaisesta on taas iloa muutamaksi seuraavaksi viikoksi. Jos innostuit kokeilmaan samaa, katso aiemmasta postauksestani mitä amaryllisen sipulille kannattaa tehdä tässä vaiheessa. Onnea yritykseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s