Patikoinnilla Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuistossa on ollut vuoden aikana paljon kävijöitä. Me kävimme patikoimassa joulun aluspäivinä, jolloin ruuhkista ei ollut tietoakaan.

Keväällä kansallispuistot täyttyivät kävijöistä, kun suomalaiset innostuivat retkeilemään. Nyt joulun alla Nuuksion kansallispuistossa oli paljon retkeilijöitä, mutta ruuhkasta ei kyllä voinut puhua. Nuuksion metsäpoluilla riitti omaa rauhaa ja upeita maisemia.

Lähdimme liikkeelle Haukkalammelta ja suuntasimme kohti Mustalampea, jossa jo ensimmäiset uskaliaat retkiluistelijat kokeilivat jään kestävyyttä.

Mustalammen kohdalta lähtee useita eripituisia reittejä. Lyhyet reitit sopivat koko perheelle, ja niille näyttikin suuntaavan useampi lapsiperhe. Me päädyimme valitsemaan reitiksemme neljä kilometriä pitkän Haukankierroksen, jossa on jo vähän vaativuutta ja korkeuserojakin. Rengasreitti kulkee välillä paljailla kallioilla, välillä hiekkapolkuja pitkin. Reitti on merkitty sinisillä merkeillä, ja niitä on niin tiuhaan, että reitiltä ei kyllä pääse eksymään.

Maisemat ovat upeat. Luonnontilaisessa metsässä kulkeminen on jo elämys itsessään. Monin paikoin joudut keskittymään siihen mihin askeleesi asetat – puiden juuria on kaikkialla – mutta malta välillä mielesi ja suuntaa katse eteenpäin. Metsä on uskomattoman kaunis.

Nuuksiossa kalliorinteet kohoavat korkeuksiin, ja kiviä peittävät sammalmatot. Retkipäiväämme osui sumu, joka teki oman maagisen lisänsä metsäelämykseen.

Haukankierroksen varrella kulkee osan matkaa puro, jonka reittiä on mukava katsella. Se on muovannut uomansa soivasti kivien lomaan. Puron solinaa on hauska kuunnella.

Parin tunnin kierroksen jälkeen metsäkävely tuntuu ihanasti jaloissa, joten retkikahvit kokee kyllä ansainneensa. Tällä energiapaukulla on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta. Ehkä ensi kerralla voimat riittävät vaikka kalliokiipeilyyn?

2 kommenttia artikkeliin ”Patikoinnilla Nuuksion kansallispuistossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s