Skimmia innostui kukkimaan

Joulun suosikkikukkani skimmia innostui kukkimaan juuri sopivasti ennen joulua. Pienenpienet valkoiset kukat ovat harvinainen näky.

Olen jo vuosien ajan hankkinut skimmian joulun alla ruukkukukaksi, mutta nyt skimmia tuli meille jo aikaisin syksyllä, syyskuun puolivälissä. Se viihtyi ulkona hyvin, kasvoi ja teki paljon uusia nuppuja. Skimmia oli ulkona ruukussa aina ensimmäisiin pakkasaamuihin asti. Siirsin sen sisälle vasta joulukuun alussa.

Skimmian viehätys on sen upeanvihreissä lehdissä ja kauniinvärisissä nupuissa, enkä ole koskaan aiemmin saanut skimmiaa kukkimaan. Niinpä oli suuri yllätys, kun huomasin jouluviikolla skimmiassa muutaman avautuneen kukan. Seuraanava päivänä kukkia oli avautunut lisää. Nyt uusia nuppuja avautuu joka päivä lisää.

Nyt skimmiassa on jo kymmeniä avautuneita kukkia, ja paljon nuppuja näyttää vielä olevan odottamassa avautumista.

Kukkiva skimmia on meillä kuulemma harvinaisuus, enkä itsekään ole aiemmin nähnyt skimmian nuppujen avautuvan. Oli ihana saada nähdä nämä kauniit, pienet kukat. Liekö kukkimista edesauttanut se, että skimmia vietti pitkän syksyn ulkona. Tätä taikaa pitää yrittää kokeilla myös ensi vuonna!

Sitä ennen huolehdin tästä skimmiasta, pidän sen kosteana ja vien luultavasti mökille vähän viileämpään. Jos skimmia pysyy talven hengissä, etsin sille paikan mökkipuutarhasta ja istutan sen ulos. Sen voi kuulemma saada viihtymään puutarhassakin.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Skimmia innostui kukkimaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s