Opin uutta joulukukkien hoidosta

Kävin eilen lähipuutarhassa ostamassa meille joulukukat. Kassalla ollessani kuulin edellisen asiakkaan jutustelusta myyjän kanssa jotakin minulle ihan uutta koskien joulukukkien hoitoa.

Luulin jo tietäväni kaiken tarpeellisen joulukukkien hoitamisesta.

Joulutähdet eivät siedä vetoa tai kylmää, amarylliksen ja hyasintit taas voi viedä leutona yönä vaikka ulos viilentymään. Sipulikukkia ei käytännössä kastella ollenkaan, etteivät ne kasvata liian pitkää vartta. Atsalea, joulutähti, jouluruusu ja syklaami taas pidetään tasaisen kosteana.

Eilen opin uuden asian joulukukkien hoidosta. Kun jonotin vuoroani lähipuutarhan kassalla, kuulin edellisen asiakkaan kysyvän myyjältä, että kannattaako joulukukat – hänellä oli korissaan joulutähtiä ja hyasintteja – istuttaa uuteen multaan. Myyjä myönsi, että niin olisi hyvä tehdä.

Enpäs ollut ajatellut tätä aiemmin ollenkaan!

Kotona sitten purin kukat paketeista ja kurkistin niiden ruukkuihin. Hyasinteilla oli tosi pitkät juuret ja aivan kuiva multa. Joulutähtien multa oli kosteaa, mutta aika haperoa.

Niinpä otin neuvosta vaarin ja istutin joulukukat uusiin multiin. Samalla tein hyasinteista metsäisen asetelman, ja hyasinteille multapedin. Joulutähtien ruukun pohjalle laitoin hiukan uutta multaa.

Hyasinttiasetelman päälle laitoin sammalta ja jäkälää sekä kuusen ja lehtikuusen käpyjä. Näin multakin peittyi samalla sopivasti koreisteiden alle. Tämän asetelman voi viedä yöksi ulos, niin kukkien avautuminen kestää pidempään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s