Alppiruusu kaipasi leikkaamista

Mökkipuutarhan komea alppiruusu oli kasvanut niin runsaaksi, että se uhkasi jo peittää vuorimännyt. Leikkaaminen oli siis tarpeen.

Mökkipuutarhan vanha alppiruusu on parin viime kesän aikana kasvanut niin reippaasti, että sen oksat uhkasivat jo peittää rinnepihan pienet vuorimännyt alleen. Katselin oksia jo kesällä, mutta päätin jättää leikkaamisen myöhäiseen syksyyn. Parempi aika leikkaamiselle olisi ilmeisesti keväällä, mutta nyt oli tarkoitus poistaa vain muutama oksa eikä tehdä mitään massiivista leikkausta.

Alppiruusumme kasvaa rinteen alla, mutta sen vuosikymmenien aikana kasvattamat oksat luikertelevat vähän sinne sun tänne ja kurottavat aika korkeallekin. Maata pitkin kasvavat oksat tavoittelivat jo pieniä vuorimäntyjä. Alppiruusun ilme siistiytyi jo kahden oksan leikkaamisella, ja vuorimännyt saivat tilaa kasvamiseen.

Säästin alppiruususta leikatut komeat oksat, siistin niistä läikikkäät lehdet pois ja vein kauneimmat sisälle maljakkoon. Alppiruusun oksat käyvät melkein leikkokukista, ja tuovat ihanaa vihreää väriä mökkiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s