Kukkakimppu sai uuden elämän kranssina

Kauniisti kuivunut kukkakimppu voi saada vielä uuden elämän kranssina. Tähän syksyiseen kranssiin lisättiin myös talventörröttäjiä.

Tein lokakuun alussa boheemisen spiraalikimpun kukkatyökurssilla, ja kimppu kesti maljakossa todella pitkään. Kun se hiljalleen alkoi kuivua, huomasin kukkien säilyttävän kuitenki vielä värinsä kauniisti. Niinpä napsin kimpusta kukkia kuivumaan – ja siitä lähtikin nopeasti idea tehdä kukista vielä kranssi.

Kukkaimpussa oli ikiviuhkoja, vihreitä ruusunmarjoja, tarhamaltsaa ja valkoisia Massasa Misty -kuivakukkia. Halusin kranssiin ruskean pohjavärin, joten keräsin pientareelta pietaryrtin ja siankärsämön kauniisti ruskeita kukintoja. Kotipihan ruotsinpihlajasta nappasin mukaan muutaman kukinnon.

Punaista väriä kranssiin tuovat ikiviuhkojen lisäksi rosepippurit, jotka olin hankkinut jo viime jouluksi tekemääni kranssiin. Mökkipihan upeasti punertuneista juhannusruusuista kranssiin pääsi pari oksaa.

Sidoin kranssin pienistä kimpuista, joihin laitoin vuorotellen ruskeita, punaisia ja valkoisia kukkia. Jätin kranssin vain puolikkaaksi, sillä tavalla sen ilme on mielestäni kaunis ja ilmava. Sitomiseen käytin rautalankaa ja kranssin pohjana on valmis metallikranssi.

Tämän kranssin värien haalistumisesta ei tarvitse kantaa huolta. Värit tulevat pysymään – ja niin tulee pysymään tämä kranssikin seinällämme vielä pitkään.

4 kommenttia artikkeliin ”Kukkakimppu sai uuden elämän kranssina

  1. Kaunis! Tosi ihanat värit kranssissa! Käy kurkkaan sinulle haaste blogissani! Treveisin inkeri Puutarhurintytär

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s