Sato on korjattu, kiitos siitä!

Kesän sato on nyt korjattu talteen, ja voi pojat miten hyvä se tänä kesänä olikaan!

Kotipihan ja mökkipuutarhan satomäärät eivät ole suuren suuria, mutta aina ne omin kätösin hoivatut kasvikset ja yrtit ilahduttavat sekä mieltä että ruokapöytää. Satoa olemme saaneet tänä vuonna varmasti paremmin kuin pitkään aikaan. Ehkä nyt on ollut aikaa hoitaa niitä huolellisemmin, eikä tuo kesän lämpökään ollut yhtään hullumpi kasvun vauhdittaja.

Mökkipuutarhasta nostin porkkanat ja punajuuret jo muutama viikko sitten. Kotipihan yrttilaatikossa on vielä lehtikaalia ja rosmariinia, mutta kasvatussäkeistä keräsin eilen tomaatit ja napostelupaprikat pois. Yön oli luvattu olevan kylmä, ja aamulla lämpömittari näyttikin vain kahta plusastetta. Hyvä että keräsin sadon talteen.

Napostelupaprikasta saimme vielä ison kulhollisen paprikoita käytettäväksi salaateissa ja lisukkeina. Paprikat jäivät tänä vuonna oransseiksi, mutta maku oli makea ja miellyttävä.

Evakkotomaatti ei jaksanut enää lokakuussa kypsyttää satoa, mutta nämä vihreät tomaatit päätyvät silti vielä pataruokiin.

Keräsin myös siemeniä niin napostelupaprikasta kuin evakkotomaatista talteen taas tulevia kylvöjä varten. Pitäähän sitä hyvien lajikkeiden viljelyä jatkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s