Kun kukista tulee ongelma

Jos omistat vaahtera-aulion, olet saattanut törmätä samaan ongelmaan kuin minä. Vaahtera-aulion kukinnalle ei näytä tulevan loppua. Onko se sitten muka ongelma? No sellaiseksi se on muodostunut.

Sain ensimmäisen vaahtera-aulion äidiltäni muutama vuosi sitten. Herkänkaunis kukka kiinnosti, ja otin sen meille mielelläni.

Vaahtera-aulio on puuvartinen ja sen kämmenenkokoiset lehdet muistuttavat hiukan vaahteranlehtiä. Vaahtera-aulio on herkkä kuivahtamaan, ja tarvitseekin vettä pari kertaa viikossa. Se ei tosin ole ollut kovin kranttu kuivahtamisista. Meillä kasvin lehdet ovat saattaneet riippua ihan vartta pitkin parin päivän poissaolon aikana, mutta kun kasville on antanut vettä, on se piristynyt nopeasti.

Kukkia vaahtera-aulio tekee ahkerasti, ja siitä se ongelma onkin syntynyt.

Vaahtera-aulioissani, joita nyt siis on jo kaksi – kauniin persikanpunainen ja kirkkaampi vadelmanpunainen – on jatkuvasti joko kukkia tai tuloillaan olevia nuppuja. Sehän on ihana asia, mutta kun en raaski millään leikata kasveja! Vaikka vaahtera-aulioiden kukat ovatkin upeita, ovat itse kasvit kasvaneet jo aivan liian pitkiksi ja honteloiksi. Ne kaipaisivat jo haaroittumista.

Tällä hetkellä molempien vaahtera-aulioiden kukinta on runsasta, mutta kun nämä kukat kuihtuvat, on paikko jo ottaa sakset käteen ja tehdä ratkaisu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s