Kesäprojektina vanhojen puutarhatuolien kunnostus

puutarhatuolit

Kesämökin vanhat puutarhatuolit kaipasivat uutta maalipintaa. Se olikin sopiva työprojekti kesäloman loppuun.

Kesämökkimme puutarhatuoleilla on ikää luultavasti saman verran kuin kesämökkitontillamme ennen sijainneella vanhalla huvilalla, eli noin 80 vuotta. Siro malli on taas ajankohtainen, sillä puutarhakalusteita valmistava suomalainen yritys on ottanut tämä mallin uustuotantoon muutama vuosi sitten. Se löysi kuulemma mallin Carl Larssonin taiteilijakodista löytyneiden kalusteiden joukosta.

Nämä vanhat puutarhatuolit ovat olleet meillä aktiivisessa käytössä, mutta edellisestä maalauskerrasta on vierähtänyt varmasti jo yli kymmenen vuotta. Nyt maali lohkeili jo pahasti, joten kesäloman loppuun oli kiva ottaa tällainen kevyt maalausprojekti.

puutarhatuolit

Lohkeilevan maalin poistoon lähdettiin varmasti vähintääkin yhtä vanhalla työvälineellä kuin mitä tuolitkin ovat. Tämä vanha lasta on ennenkin osoittautunut hyväksi maalinpoistovälineeksi. Tarkoituksen oli poistaa tuoleista vain lohkeileva maali.

puutarhatuolit5

Kun tuolit oli siistitty, lähdimme maaliostoksille. Vihreän värin halusimme edelleen säilyttää, mutta sävyä halusimme muuttaa.

Ulkomaalisävyistä löytyikin kaunis vihreä sävy, Tikkurilan värikartan M442 Vuono, joka oli sopivasti lähellä vanhaa väriä, mutta kuitenkin hiukan modernimpi ja raikkaampi.

Kun maalipinnan aiemmasta alkuperästä ei ollut tietoa, valikoimme maaliksi Miranolin – tosin se saattoi hyvin olla sama maali, jolla tuolit oli maalattu aiemminkin. Siinä oli myös sopiva kiiltoaste.

maali

Nämä tuolit maalattiin ulkona, sillä alkydimaalina Miranolissa on oma hajunsa, ei tosin kovin pistävä. Itse asiassa siitä tuli nostalgisia muistoja lapsuudesta. 🙂

Käänneltävää riitti, sillä rimamallin ansiosta tuoleissa oli kulmia, etupuolia ja takapuolia, joita siveltimen kanssa piti saada tavoitettua. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen tuolit kuivuivat ulkona sateelta suojattuna viikon, sitten ne saivat vielä etupuolelleen uuden maalikerroksen.

puutarhatuoli

Nyt nämä mökin puutarhatuolit saavat vielä ainakin muutaman vuoden lisää käyttöikää. Seuraavana kesän projektina on samaan sarjaan kuuluvan puutarhapöytdän kunnostus. Sitten onkin fiini 80-vuotias puutarharyhmä päivitetty taas uudelle vuosituhannelle!

puutarhatuoli

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s