Kesän paras vadelmapiirakka

vadelmapiirakka

Vadelmasato on nyt harvinaisen hyvä, joten nyt on aika leipoa kesän paras vadelmapiirakka!

Mökkipihallamme kasvaa ihania, herkullisia villivadelmia, jotka ovat tänä kesänä tuottaneet varsin hyvin satoa.

Tämä gluteeniton vadelmapiirakka on helppo tehdä, mutta muutaman työvaiheen se kuitenkin sisältää. Vadelmia piirakassa saa olla reilusti, ja valmiin piirakan päälle niitä voi ripotella lisää.

Toivottavasti maistuu!

vadelmapiirakka1

Gluteeniton vadelmapiirakka

pieni pellillinen

1 muna

2 dl sokeria

3 ½ dl kauramaitoa tai maitoa

1 dl tummia gluteenittomia jauhoja

5 dl gluteenittomia jauhoja

3 tl leivinjauhetta

50 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:

5 dl vadelmia tai vadelmasurvosta

Päälle:

100 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 dl gluteenittomia jauhoja

Pinnalle:

tuoreita vadelmia

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina lastalla pellille leivinpaperin päälle. Jos käytät pientä peltiä, tulee piirakasta paksumpi, kuten kuvassa. Jos taas haluat ohuemman piirakan, käytä isompaa peltiä.

Ripottele vadelmat taikinan päälle.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita. Ripottele murut vadelmien päälle.

Paista piirakka 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Koristele valmis piirakka vadelmilla.

vadelmapiirakka

vadelmat

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s