Tomaatit kasvavat vauhdilla

evakkotomatti

Viljelysäkissä pienellä kaupunkipihalla kasvavat tomaatit ovat edistyneet vauhdilla. Raakileita jo paljon, ja niiden koko vain kasvaa.

Siemenestä kasvattamani ’Evakko’-tomaatit kasvavat kaupunkipihamme terassilla viljelysäkissä. Kasvu on ollut hyvää, vaikka viime viikot ovatkin olleet alkukesää viileämpiä ja auringonpaistetta on ollut vähän. Tomaatit ovat hyväkuntoisia ja tuottavat paljon raakileita, joiden koko vain kasvaa koko ajan.

’Evakko’ oli minulle uusi tuttavuus, kun sain ystävältäni sen siemeniä kokeiluun viime keväänä. Lajike tuntuu olevan todella helppohoitoinen ja erittäin vahva: varret ovat paksut ja lehdet ovat pysyneet kauniin vihreinä kesäkuun helteistä ja muutaman päivän poissaoloista huolimatta. Olen antanut niille tomaattilainnoitetta pari kertaa viikossa. Vettä ne kuintenkin tarvitsevat todella paljon, kuten kaikki tomaatit.

tomaatti kasvisäkissä

evakkotomaatti

evakkotomaatti

Laitoin muutaman taimen kokeilumielessä kasvamaan altakasteluruukkuun. Nekin ovat kasvaneet hyvin ja tuottavat raakileita, mutta kasvu on ollut selvästi hitaampaa kuin kasvisäkissä olevissa taimissa. Lisäksi altakasteluruukussa olevat tomaatin taimet kellastavat lehtiään herkemmin.

evakkotomaatti5

Jännä nähdä kuinka isoiksi ’Evakot’ kasvavat ja mihin aikaan ne kypsyvät. Tomaattisatoa on ainakin kuitenkin luvassa tänäkin vuonna!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s