Helppo ovistoppari farkkupuserosta

DIY ovistoppari

Mökin oveen tarvittiin ovistoppari, enkä oikein löytänyt mieleistäni ja juuri oikeankokoista mallia kaupoista. Kierrätykseen menossa ollut farkkupaita osoittautui oivaksi materiaaliksi ovistopparille.

Mökin ovi on meillä usein koko päivän avoinna, sillä siitä kuljetaan jatkuvasti sisään tai ulos. Hyttysverkko estää ötököiden pääsemisen sisälle, mutta millä estäisimme, ettei tuuli paiskaa ovea kiinni ja riko samalla hyttysverkkoa?

Ongelmaa on ratkottu tähän mennessä niin oven eteen laitetulla penkillä kuin oven alle tungetuilla kumisaappailla (tiedän, ei näytä kivalta).  Tuuli on joskus voimakastakin, joten stopparin pitäisi olla painava, jotta se ei lähtisi oven mukana liikkeelle. Kaupoista ei ole sopivan painavaa ja mieluista ovistopparia löytynyt. Monet niistä on tarkoitettu sisätiloihin, jolloin ne ovat köykäisiä ja pieniä kooltaan.

Itse tehdyn ovistopparin idea on pyörinyt mielessäni jo pitkään, mutta nyt se vihdoin kirjastui, kun kävin vaatevarastojani läpi. Sieltä löytyi farkkupaita, joka oli jo vaatteena tehtävänsä tehnyt, mutta jonka 3/4-hihoista saisi loistavasti tehtyä sopivat ovistopparit.

Vamistusprosessi oli varsin simppeli. Leikkasin hihat farkkupaidasta ja tasasin alareunat. Hihansuun jätin ennalleen: siitä saisi sopivan täyttöaukon ja se oli jo valmiiksi huoliteltu.

DIY ovistoppari

Farkkupaidan nappilistat soveltuivat sellaisenaan ovistopparin sulkijoiksi.

ovistoppari4

Pohjaksi leikkasin farkkupuserosta pyöreän palan kangasta. Käänsin hihan väärin päin, mallasin pohjapalan nuppineulojen avulla reunoihin ja ompelin kiinni koneompeleella. Tämä oli ainoa kohta, johon ompelukonetta tarvitsin.

Sitten vain hiha taas oikein päin ja stoppari oli valmis täyttöä varten. Täytteeksi laitoin karkeaa hiekoitushiekkaa, jonka keräsin muovipussiin, ja laitoin vielä toisen muovipussin varmuuden vuoksi päälle. Hiekkapussin sujautin stopparin hiha-aukosta sisään. Kun hiekkapussin jättää avoimeksi, voi hiekkaa muotoilla ja sen saa sujahtamaan hyvin sisään. Sulje lopuksi muovipussit.

DIY ovistoppari

Sitten vain suuaukko suppuun ja kiinni nappilistasta tehdyllä sulkijalla. Saman asian ajaa vaikka nauha tai nyöri. Karkea hiekoitushiekka on hyvää materiaalia, sillä sitä voi vähän muokata painelemalla, ja ovistopparille saa siten sopivan muodon.

DIY ovistoppari

DIY ovistoppari

Tein näitä ovistoppareita kaksi: toinen tuli oven taakse ja toinen eteen. Näin tuuli ei pääse paiskomaan ovea, kun stopparit ovat sen molemmin puolin. Sisätiloissahan pärjää yhdellä ovistopparilla.

DIY ovistoppari

Nyt ei tarvitse enää kikkailla penkeillä ja kumisaappailla! Mökin ovi pysyy nyt hyvin auki näiden ovistoppareiden ansiosta. Ja vanha farkkupaitakin pääsi jatkokäyttöön.

DIY ovistoppari

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s